2008. április 11., péntek

Szállevből -> Szerviz Berendezés

A kiskereskedelem számlázás funkcióban értékesített termékekből szerviz berendezés is generáltatható automatikusan. Ennek az az értelme, hogy, ha a cég a szerviz modult is használja és a berendezés értékesítésekor már tudjuk, hogy mikor lesz szükséges tervezett karbantartást végezni a berendezésen, akkor ennek az adatai is létrejönnek.
Így a szervizből elindított karbantartási terv lista már kimutatja ennek a berendezésnek a karbantartási igényét is.
Az alábbi feltételek teljesülése esetén jelenik meg a generálást indító ablak:
- A Mozgásnem funkcióban az Általános fülön a Szerviz berendezés generálás mező ki van pipálva, azaz csak az itt meghatározott mozgásnemekkel történő kisker értékesítés esetén történik (történhet) generálás.
- A másik feltétel, hogy a Termék funkcióban a Garancia fülön a Karbantartási terv táblázatban van felvéve tervezett karbantartási művelet. Ha itt nincs sor, akkor nem történik generálás.

Az előkészítő eljárás a kisker számlázás rögzítésekor egy ablakban jeleníti meg a generálható berendezéseket. A szállítólevél adatai és a terméktörzs adatai alapján ezekkel az értékekkel fog szerviz berendezés generálódni, ha a Generálás gombot választjuk.
Megjelenő mezők: Termék kód, Termék név, Gy. szám, Értékesítés dátum, Üzembeh. dátum, Ügyfél kód, Ügyfél név, Ügyfél teleph. kód, Ügyfél teleph. név, Garancia dátum,
A Generálás logikai (I/N) mezőben soronként beállítható, hogy a megjelenő eladott termékek közül melyikből generáljunk szerviz berendezést.
-12533-

Nincsenek megjegyzések: