2008. március 1., szombat

1 és 2 forintosok kivonása miatti beállítási lehetőségek

Az 1-2 forintosok kivonása miatti beállítási lehetőségek a sERPa-ban: A Pénztárbizonylat funkcióban a Címletkerekítés tételesen művelet beállítása esetén, ha a Pénztárbizonylat paraméterben is be van állítva a Címletkerekeítés és Huf-os tételt veszünk fel és a pénztárbizonylat dátuma 2008-03-01, vagy annál újabb, akkor a tétel Címletkerekítés mezője (új mező) kezdőértéket fog kapni az 1-2 Ft-osok megszűnése miatti 0-ra és 5-re kerekítési szabály szerint, amit módosíthat a pénztáros. Ha nem állítjuk be a műveletet, akkor a mező nem kap kezdőértéket, de kézzel beírható a kerekítési összeg a tételekben. Ha a tételkerekítésekben megadott összeg nem eredményez 0-ra, vagy 5-re kerekített pénztárbizonylat végösszeget, akkor mentéskor a megjelenő Címletkerekítés párbeszédpanelon tudjuk pénztárbizonylat szinten elvégezni a kerekítést.
Az itt megadott kerekítési összeg mentéskor automatikusan hozzáadódik a pénztárbizonylat legkisebb ID-jű tételének Címletkerekítés mezőjében lévő összeghez. Az ajánlott kerekítést is felülbírálhatja a pénztáros. A pénztárbizonylat tételek Címletkerekítés mezőjébe bekerülő kerekítési összeg nincs hatással az esetlegesen a tételben meghivatkozott bizonylat egyenlegére!

További változás, hogy a pénzügyi év funkcióba bekerült egy Címletkerekítés főkönyvi szám mező, amelyre a pénztárnapló lábával (Pénztár funkció / Főkönyvi szám) szemben kerül a tételek címletkerekítés mezőjében megadott összeg feladásra. További részletekről a Help Pénztárbizonylat funkciót leíró fejezetéből, a Pénztárbizonylat funkció technikai információk fejezetéből a Művelet leírásából, valamit a Pénztárbizonylat paraméter funkció leírásából tájékozódhatunk.

A vevőszámla paraméter funkcióba bekerült egy Címletkerekítés nyomtatás mező, amelyet igazra állítva készpénzes típusú számlák esetén a forintos számlákon a kerekített összeg is kiírásra kerül a következő módon:

„A számla készpénzzel történő fizetése esetén a fizetendő összeg: *** Ft.”

Ez a kerekített néhány Ft. sem befolyásolja a számla egyenlegét.

-12427-

Nincsenek megjegyzések: